УДАРНІ БПЛА BAYRAKTAR TB2 ПІДНЯЛИСЯ В НЕБО

Днями відбулася перша льотна зміна БПЛА Bayraktar, які віднедавна є на озброєнні Українського війська. Це потужне технічне підсилення наших Повітряних Сил. Події в Сирії, а саме нещодавня атака турецьких безпілотників по військах Асада, продемонстрували високу ефективність ударних «пташок» подібного типу.

Про це повідомила АрміяInform з посиланням на Командування Повітряних Сил ЗСУ.

«Від моменту отримання на озброєння безпілотних комплексів Bayraktar до першого польоту в українському небі пройшло неповних три місяці, — розповів полковник Сергій Голубцов, начальник авіації — начальник управління підготовки авіації командування Повітряних Сил. — Техніку ми отримали в грудні. Розуміючи ситуацію у нашій країні, турецька сторона пішла нам назустріч, адже планувалось, що комплекси будуть передані Повітряним Силам лише у травні цього року. Тож ми навіть випереджаємо умови, прописані в контракті. Польотам на аеродромі передувала тривала тренажна підготовка, кожен пілот повинен був отримати певний наліт на тренажері. До того ж цей безпілотний комплекс вимагає серйозної організації польотів, що схожа до пілотованих літаків. Ми максимально швидко підняли в небо Bayraktar TB2 і приступили до бойової підготовки.

 

У Командуванні Повітряних Сил зазначили, що після подій у Сирії під іншим кутом подивились на можливості нового для нашого війська комплексу. Хоч у нашій авіації — це найменші бойові машини, та саме таких ударних і розвідувальних БПЛА тепер найбільше боїться наш ворог.

Поделиться публикацией