УДАРНИЙ БПЛА BAYRAKTAR TB3 ЗДІЙСНИТЬ ПЕРШИЙ ПОЛІТ В 2022 РОЦІ

Новий турецький ударний безпілотний літальний апарат Bayraktar TB3 здійснить перший політ в 2022 році.

Про це повідомив портал Anadolu, посилаючись на технічного директор компанії Baykar Technologies, голову опікунської ради Фонду Т3 Сельчука Байрактара, котрий в середу з доповіддю на Міжнародному саміті ініціатив Take Off, організованому в рамках третього Фестивалю авіації, космосу і технологій TEKNOFESТ в Стамбулі.

Байрактар ​​розповів про безпілотні авіаційні системи, що розроблені компанією Baykar Technologies, а також про проекти, які планується реалізовувати в найближчі роки. «Заглядаючи в майбутнє, ми можемо бачити концепцію Bayraktar TB3. Цей БПЛА із супутниковим управлінням долає відстань в тисячі кілометрів. Йдеться про ударний дрон, який за розмірами трохи перевищує Bayraktar TB2 і поступається БПЛА Akıncı. Дрон відрізняється здатністю здійснювати зліт і посадку на морські судна з короткою злітно-посадочною смугою, чого немає у багатьох аналогів в світі », — сказав Байрактар.

За його словами, компанія Baykar Technologies займається також розробкою вітчизняного безпілотного військового літака і до цього проекту прикуті погляди всього світу. «Новий безпілотний військовий літак Туреччини зробить справжню революцію у військовій сфері. Новий літак, як і Bayraktar TB3, зможе використовувати короткі злітно-посадочні смуги », — сказав Байрактар.

Він нагадав про значне відгуку, який отримали турецькі безпілотники, використані в операціях зі звільнення окупованих земель Азербайджану.

«Наша безпілотна авіація змусила багатьох переглянути військову концепцію. Сподіваємося, що Bayraktar TB3 здійснить свій перший політ в 2022 році. А до 2023 року ми плануємо реалізувати проект безпілотного вітчизняного військового літака », — сказав Байрактар.

Поделиться публикацией