УГОДА МІЖ УКРАЇНОЮ ТА РУМУНІЄЮ НАДАЄ МОЖЛИВОСТІ ЗДІЙСНЮВАТИ НИЗКУ СПІЛЬНИХ ВЗАЄМОВИГІДНИХ ПРОЄКТІВ – МІНІСТР ОБОРОНИ

 Під час засідання Уряду прийнято Постанову Кабінету Міністрів України «Про затвердження Угоди між Кабінетом Міністрів та Урядом Румунії про військово-технічне співробітництво», підписаної у Бухаресті.

Про це 24 листопаді ц.р. повідомили в пресслужбі МОУ.

Повідомляється, що відповідна урядова постанова, за словами Міністра оборони України Олексія Резнікова, дозволить створити необхідну договірно-правову базу військово-технічного співробітництва та дасть можливість здійснювати співпрацю за низкою напрямів.

«Військова дипломатія в дії: Угода між Україною та Румунією надає можливості здійснювати низку спільних взаємовигідних проєктів – від закупівлі озброєння, техніки і боєприпасів до виробництва, ремонту і модернізації. Крім того, документом передбачено можливість створення Спільної українсько-румунської комісії з питань військово-технічного співробітництва», – зазначив Олексій Резніков.

Зокрема, за словами Міністра, ратифікація Кабміном Угоди відкриває широкі перспективи здійснювати закупівлю та організовувати виробництво озброєння, боєприпасів та військової техніки, інших товарів військового призначення та подвійного використання в рамках спільних проектів. Документ створює юридичну основу для забезпечення ремонту і модернізації озброєння, боєприпасів та військової техніки і надання супутніх послуг у військово-технічній сфері.

«Важливо фокусуватися не лише на сьогоднішніх потребах, а й бачити взаємовигідну співпрацю на роки вперед. Завдяки цій Угоді Україна та Румунія зможуть проводити спільні дослідні та дослідно-конструкторські роботи у військово-технічній сфері та обмінюватися досвідом та інформацією про стандартизацію, кодифікацію, контроль якості устаткування з метою застосування у спільних програмах військово-технічного співробітництва», – підсумував Олексій Резніков.

Поделиться публикацией