ТУРЧИНОВ НАЗВАВ ШІСТЬ НАЙБІЛЬШИХ ЗАГРОЗ У 2019 РОЦІ З БОКУ РОСІЇ

Секретар РНБО Олександр Турчинов озвучив шість найбільших загроз з боку Російської Федерації проти України у 2019 році.

Про це повідомив 5 лютого повідомив «Укрінформ», посилаючись на його виступ для спецпроекту Ліга.net «Зверь у ворот».

«Перша загроза — військова агресія. Це не тільки виснаження нашої країни внаслідок постійних військових провокацій на Сході, продовження військової окупації частини Донбасу і Криму. Це і масштабне розгортання військової інфраструктури вздовж нашого кордону з Росією, орієнтація на ведення бойових дій на стратегічному українському напрямку для декількох російських армій південного і західного військового округу», — зазначив Турчинов.

Другою загрозою для України серкетар РНБО вважає інформаційну війну та спробу вплинути на результати політичного вибору українців — як через медіа та соцмережі, так і «шляхом підтримки прямих і прихованих креатур РФ в українській політиці».

«Третя загроза — кіберагрессія, за результатами втрат для країни порівнюється з військовою. Зараз на кібернетичному фронті триває серйозне протистояння, але ми зробили багато для значного посилення кіберзахисту нашої країни», — наголосив він.

Турчинов також вважає актуальними енергетичну загрозу та ведення економічної війни з Україною — в тому числі шляхом блокування роботи портів в Азовському морі.

Крім того, він наголосив, що існує і терористична загроза з боку РФ, яка спрямовується, зокрема, через активне використання диверсійно-розвідувальних груп, російської агентури і найманців для терористичних актів, а також із спроб посіяти зневіру, страх і дестабілізувати ситуацію всередині України.

Поделиться публикацией