ТУРЕЧЧИНА ПРЕДСТАВИЛА ВЛАСНИЙ ТАНКОВИЙ ДВИГУН BATU

Туреччина представила власний танковий двигун BATU потужністю в 1500 к.с..

Про це 5 квітня ц.р. повідомлив Мілітарний з посиланням на очільника директорату оборонної промисловості (SSB) Туреччини Ісмаїла Деміра.

Розробкою силової установки займалась компанія BMC, що є є одним з найбільших виробників комерційних та військових автомобілів у Туреччині.

Національний турецький двигун буде використовуватися зокрема і на танку Altay.

У січні цього року в Туреччині анонсували, що вже у 2021 році буде представлений національний двигун потужністю 1500 кінських сил.

Питання двигуна до турецького національного танку стояла дуже гостро, адже спочатку планувалось встановлювати продукцію Mitsubishi Heavy Industries, але переговори зайшли в глухий кут.

Згодом у якості партнера було запрошено австрійську фірму AVL List GmbH, але через заборону уряду Австрії на співпрацю проєкт не було реалізовано.

У 2017 році турецьке видання c4defence опублікувало коментар тодішнього Генерального директора ДК «Укроборонпром» Романа Романов де йшлось про переговори про поставку на турецькі танки українських двигунів 6ТД-3

Ці наміри не були реалізовані та у 2018 при підписанні контракту на виробництво перших 250 танків було обрано готовий двигун західного виробництва.

Того ж року було підписано контракт з BMC Defence Industry на розробку нового танкового двигуна.

Перший прототип танку Altay був представлений на оборонній виставці у Стамбулі в 2011 році. Розробкою танку займалась компанія Otokar з 2008 року та за умовами угоди виготовила чотири прототипи цих танків.

Бойова машина названа на честь генерала турецької армії Ареттина Алтая, котрий командував 5 кавалерійським корпусом під час боротьби Туреччини за незалежність.

Новий танк у Туреччині відносять до танків «третього покоління».

Основне озброєння Altay – 120-мм гладкоствольна танкова гармата, допоміжне – дистанційно керований 12,7 мм кулемет розташований у башті танку та спарений з гарматою калібром 7,62 мм.

Поделиться публикацией