ТУРЕЧЧИНА МОЖЕ ВЗЯТИ УЧАСТЬ У ВИРОБНИЦТВІ РОСІЙСЬКИХ ЗЕНІТНИХ РАКЕТНИХ СИСТЕМ

Туреччина може взяти участь у виробництві зенітних ракетних систем С-400 «Тріумф» в рамках обговорюваної поставки додаткової партії. Про це повідомив директор Федеральної служби з військово-технічного співробітництва (ФСВТС) Росії Дмитро Шугаєв.

Проце 16 березня ц.р. повідомив портал «Военно-политическое обозрение».

«Опціон передбачає певну участь турецької сторони в виробничому процесі», — наводить «Інтерфакс» його слова.

Шугаєв додав, що остаточного рішення по С-400 поки не прийнято. Директор ФСВТС відзначив, що співпраця з Туреччиною не принесе шкоди національній безпеці РФ.

«Ми в даному випадку діємо абсолютно усвідомлено з усіх боків, всі питання вивчені, і ми розуміємо, що такого роду співпраця повинна бути взаємовигідною і при цьому не суперечити інтересам країни», — додав Шугаєв.

На початку березня турецький президент Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що С-400 введуть в експлуатацію в квітні.

Москва почала поставки систем ППО Анкарі в середині липня. Після придбання С-400 Вашингтон, побоюючись, що Москва може отримати доступ до секретної інформації про нових американських винищувачах F-35 призупинив участь Туреччини в програмі виробництва цих літаків і пригрозив санкціями.

У листопаді під Анкарою пройшли випробування С-400. У грудні Комітет з міжнародних справ сенату США прийняв законопроект про введення санкцій відносно Туреччини через закупівлю російських систем ППО.

 

Поделиться публикацией