ТУРЕЧЧИНА МАЄ НАМІР ВИРОБЛЯТИ С-400 НА СВОЇЙ ТЕРИТОРІЇ

Військові джерела відзначають, що поставка першої партії С-400 в Туреччину в 2020 році відбулася в формі прямої закупівлі, при цьому в рамках другого пакету угоди щодо С-400 розпочнеться процес передачі технологій та організації спільного виробництва систем ППО на території Туреччини.

 

Як повідомив портал belvpo.com, після того як генеральний директор російської компанії з експорту військової продукції «Рособоронекспорт» Олександр Міхеєв заявив, що узгодження нового контракту між Туреччиною і Росією щодо С-400 добігає кінця, з’явилася друга угода. Хоча подробиці другого контракту поки не прояснилися, стало відомо, що Анкара і Москва дуже близькі до досягнення згоди. Відзначається, що переговори тривають і другий пакет С-400 буде відрізнятися від першої партії, переданій Туреччини. Стверджується, що в цей час буде здійснено ряд кроків з локалізації виробництва ЗРС С-400, обмін технологіями, інтеграція програмного забезпечення.

 

Агентство процитувало керівника Секретаріату оборонної промисловості при адміністрації президента Туреччини Ісмаїла Деміра (İsmail Demir), який, зокрема зазначив: «Як ви знаєте, в цьому проекті є ідеї, пов’язані зі спільним виробництвом, передачею технологій і локалізацією певних напрямків. Ми вже деякий час опрацьовуємо ці деталі з протилежною стороною. В силу нашої чутливості щодо спільного виробництва, оскільки частина ракетних систем, які ми отримаємо, будуть створюватися і вироблятися в Туреччині, і роботи, пов’язані з передачею технологій, тривають, цей графік може дещо змінитися ».

Туреччина до теперішнього часу отримала два комплекти систем С-400 у складі чотирьох дивізіонів. Відповідно до російської військової структурою, один дивізіон складається з дев’яти батарей. Кількість батарей в чотирьох дивізіонах становить 36. Батарея С-400 складається з трьох мобільних машин, в тому числі пускової установки, РЛС і командного пункту. У двох комплектах — 144 ракети, по 72 в кожному. Також є 48 запасних ракет. Таким чином, всього було поставлено 192 ракети. С-400 з дальністю стрільби до 400 кілометрів можуть вражати цілі на висоті до 185 кілометрів. Система виявляє цілі на відстані до 600 кілометрів і може реагувати на ціль менш ніж за десять секунд.

Поделиться публикацией