ТУРЕЧЧИНА ВИПРОБУВАЛА АМЕРИКАНСЬКІ ВИНИЩУВАЧІ F-16 ПРОТИ РОСІЙСЬКИХ РАКЕТ С-400

Російська система С-400 була доставлена в Туреччину в липні після майже трьох років переговорів між президентом Ердоганом і президентом Путіним. І турецькі військові вже приступили до випробувань нещодавно придбаної зброї.

Про це 26 листопада ц.р. повідомив портал DT,UA.

Влада Туреччини приступила до випробувань нещодавно придбаної російської системи протиракетної оборони, використовуючи в якості тренувальних цілей винищувачі американського виробництва.

На турецьких телеканалах, 26 листопада показали, як на об’єкті під Анкарою почалися перші випробування, під час яких в якості тренувальних цілей використовувалися винищувачі американського виробництва F-16, що складалися на озброєнні у турецьких військово-повітряних сил протягом 32 років.

У повідомленні, випущеному мером Анкари, мешканців попереджають, що сьогодні і завтра літаки F-16 та інша авіатехніка будуть здійснювати прольоти на малій висоті.

Як зазначає британське видання, система С-400 була доставлена в Туреччину в липні після майже трьох років переговорів між президентом Ердоганом і президентом Путіним. Потім Туреччину виключили з програми F-35 альянсу НАТО, в рамках якої випускаються винищувачі-невидимки нового покоління, введені в експлуатацію у цьому році. Існували побоювання, що, якщо С-400 надійде на озброєння в Туреччині в той же час, коли туди будуть доставлені F-35, Москва зможе отримати інформацію про нової технології набагато швидше, ніж це відбувається зазвичай.

Розгортання двох систем і чотирьох батарей, які Туреччина до цього моменту купила у Росії за 2 млрд доларів, застопорилося влітку, коли Вашингтон намагався повернути Ердогана назад під крило американських збройних сил.

Раніше Туреччина відхилила пропозицію про постачання американської ракетної системи Patriot. Однак найбільш серйозно відносини Туреччини з США постраждали із-за недавніх подій в Сирії, які підштовхнули Ердогана глибше в обійми Путіна. Наступ Туреччини на північно-східну Сирію змусило президента Трамп вивести війська США з цього регіону, що відкрило шлях для входження військ президента Асада, підтримуваних російською армією.

Поделиться публикацией