ТУРЕЦЬКИЙ БЕЗПІЛОТНИК BAYRAKTAR TB2 ВИПРОБУВАЛИ З НОВОЮ КРИЛАТОЮ РАКЕТОЮ KEMANKES

Турецький безпілотник Bayraktar TB2 випробували з новою крилатою ракетою Kemankes .У компанії BAYKAR також показали запуски ракет з ударного безпілотника.

Про це 15 червня ц.р. повідомив Мілітарний.

Інформується, що турецька оборонна компанія Baykar вперше представила крилату ракету власної розробки Kemankes у квітні цього року.

За задумом розробників, ракета призначена для ураження стратегічних цілей у глибокому тилу супротивника, одним із головних її завдань називається ураження засобів ППО.

Заявляється, що крилата ракета може запускатися з БПЛА Bayraktar Akinci, Bayraktar TB2 і Bayraktar TB3.

Ракета має стартову вагу 30 кг (що дозволяє нести дві ракети навіть апарату Bayraktar TB2), вага «корисного навантаження» (бойової частини) 6 кг.

Ракета, довжиною 1,73 м, оснащена малогабаритним турбореактивним двигуном.

Kemankes має заявлену дальність дії понад 200 км та тривалість польоту до 1 години.

Крейсерська швидкість польоту складає 360 км/год, максимальна швидкість до 720 км/год, стеля до 6000 м.

Наведення ракети на ціль виконує оптична система наведення із 2-осьовою стабілізацією, 36-кратним зумом і лазерним далекоміром із радіусом дії 2,8 кілометра.

Система наведення оснащена штучним інтелектом, котра здатна уражати цілі в автоматичному режимі або в ручному режимі за наявності зв’язку на фінальному відрізку польоту. Імовірно, управління ракетою може передаватись від одного оператора до іншого.

У BAYKAR також ведуться роботи зі створення потужніших версій Kemankes, а також варіанти з наземним стартом.

 

Поделиться публикацией