ТУРЕЦЬКА ОБОРОННА КОМПАНІЯ HAVELSAN ЗАВЕРШИЛА ПЕРШИЙ ЕТАП ВИПРОБУВАНЬ НОВОГО БПЛА ПІД НАЗВОЮ BAHA

У Туреччині розробили та представили новий БПЛА під назвою BAHA.

Про це 3 жовтня ц.р. повідомив Мілітарний.

Турецька оборонна компанія HAVELSAN завершила перший етап випробувань нового безпілотного літального апарату BAHA, пише Anadolu.

Безпілотник розроблений на основі концепції так званого «цифрового підрозділу» він здатний здійснювати вертикальні зліт і посадку.

Заступник генерального директора HAVELSAN Мухіттін Солмаз повідомив, що за тестуванням нового БПЛА спостерігали і представники оборонних структур Туреччини.

 «Результати тестування та побажання замовників будуть взяті за основу з метою подальшого вдосконалення безпілотника. Новий етап польових випробувань намічений на початок 2022 року », – повідомив Мухіттін Солмаз.

Вага БПЛА BAHA становить 30 кг. Дрон може нести корисне навантаження вагою до 5 кг.

Безпілотник може виконувати завдання і у хмарну погоду, в тому числі в автономному режимі, а алгоритм «рою» дозволяє задіяти кілька таких БПЛА одночасно.

Випробування BAHA проводилося в прикордонній зоні в різних умовах місцевості.

Розрахункова висота роботи безпілотника – 2300 метрів, а за підтримки наземної станції дрон BAHA може літати на відстань до 10 км.

Окрім того, у серпні був представлений БПЛА DOĞAN, який поповнив число ударних безпілотних літальних апаратів, розроблених оборонно-промисловим комплексом Туреччини. DOĞAN розроблений як інтегрована повітряна платформа для захисту і оборони. Безпілотник оснащений автоматом калібру 5,56 мм.

DOĞAN здатний наблизиться до цілі, що знаходиться на відстані 10 кілометрів від нього, виконати свою місію та повернутися. Дрон може залишатися в повітрі, використовуючи повну потужність, протягом 30 хвилин.

 

Поделиться публикацией