ТУРЕЦЬКА КОМПАНІЯ BAYKAR БЕЗКОШТОВНО НАДАСТЬ УКРАЇНІ ТРИ “БАЙРАКТАРИ”

Турків вразило те, як швидко та згуртовано українці зібрали понад 600 млн грн на безпілотники для ЗСУ.

Турецька компанія Baykar виробник ударних тактичних безпілотних літальних апаратів, які ЗСУ майстерно використовують для протидії російським окупантам, вирішила безоплатно надати Україні три Bayraktar TB2. Раніше відомий волонтер та шоумен Сергій Притула ініціював збір грошей на безпілотники для ЗСУ, в результаті якого вдалося за три дні зібрати понад 600 млн грн.

22 червня “Фонд Сергія Притули” разом із блогером Ігорем Лаченковим розпочали збір грошей на три ударні безпілотники “Байрактар” для ЗСУ. Притула поставив собі за мету за тиждень зібрати понад 500 млн грн або 15 млн доларів. Проте навіть більшу суму – 600 тис. грн вдалось зібрати за три дні, що дозволяє купити чотири безпілотники. «На три і навіть трошки зверху залишилося. Причому настільки зверху залишилося, що беремо ще один. Чотири «Байрактари» за три дні – це наш з вами результат», – сказав тоді Притула.

Проте уже 27 червня турецька компанія Baykar, яка їх виробляє, заявила, що вражена масштабами акції “Найродний Bayraktar” та згуртованістю українців і передасть Україні три ударних безпілотники TB2 безоплатно.

“Бізнесмени та звичайні люди внесли кошти – малі й великі – для досягнення цієї мети протягом кількох днів. Компанія Baykar не прийматиме оплату за ТВ2 і безкоштовно відправить три БПЛА на український фронт, – ідеться у заяві Baykar. – Ми просимо натомість зібрані кошти спрямувати на допомогу в боротьбі народу України. Ми зворушені цією солідарністю та рішучістю перед обличчям, здавалося б, нездоланних викликів”.

Як выдомо, безпілотники Bayraktar очолили воєнний експорт Туреччини після війни в Україні.

Поделиться публикацией