ТУРЕЦЬКА АРМІЯ ОБСТРІЛЯЛА РОСІЙСЬКУ ВІЙСЬКОВУ БАЗУ В СИРІЇ

Преса Близького Сходу повідомляє про надзвичайний інцидент. Турецька армія обстріляла російську військову базу в Сирії.

Про це 9 березня ц.р. повідомив портал «Военно-политическое обозрение».

За даними інформаційного видання «ANHA News», база російських військ, яка розташована на північному заході арабської республіки, помилково потрапила під ракетно-артилерійський обстріл ЗС Туреччини. Турецькі військові вели вогонь по курдських формувань, але, з невідомих поки причин, під удар потрапив об’єкт, на якому розташовувалося підрозділ військової поліції Міноборони РФ.

«Після обстрілу кількох сіл в кантоні Аль-Шахба турецька окупаційна армія і її найманці, на цей раз ракетами й артилерією, завдали удару по базі російських військ в Аль-Вахш в районі Аль-Шахба. Поки невідомий повний обсяг втрат, завданих обстрілом військової бази », — пише інформаційне агентство« ANHA News ».

На даний момент ніяких подробиць щодо цього інциденту немає. Також невідомо чи є постраждалі серед російських військових.

Поки офіційних заяв з боку російського оборонного відомства не надходило. Втім, з огляду на зростаюче військово-технічне співробітництво між Росією і Туреччиною, швидше за все даний випадок буде «зам’ятий».

Варто відзначити, що це далеко не перший інцидент, коли турецька артилерія завдає ударів по розташуванню російських сил. Москва по цих випадках поки ніяких жорстких заходів не вживала, обмежуючись попередженнями і прийняттям вибачень.

Поделиться публикацией