ТРИРІЧНИЙ ДОЗ ДІЄ, ОДНАК РІВЕНЬ ВТС І ІМПОРТОЗАМІЩЕННЯ ЗАЛИШАЄТЬСЯ НИЗЬКИМ – ПРЕДСТАВНИК МІНОБОРОНИ

Трирічне державне оборонне замовлення (ДОЗ) діє, однак слід відзначити низький рівень військово-технічного співробітництва (ВТС) України з іноземними державами та недостатній рівень імпортозаміщення. Про це повідомив заступник директора департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міністерства оборони України Владислав Шостак у ході міжнародної виставки «Зброя та безпека». За його словами, такий стан ВТС та імпортозаміщення негативно впливає на виконання ДОЗ.

В.Шостак також повідомив про зменшення рівню участі державних підприємств у ДОЗ до 45% та зазначив, що це відбулося завдяки певним змінам у нормативно-правовій базі, зокрема, «завдяки 345-й Постанові» (Кабінету міністрів України – «ОПК»). Він додав, що приватні підприємства є більш гнучкими, та їм швидше вдається реалізувати розробки та опанувати виробництва.

Водночас, як зазначають фахівці у галузі ОПК, в Україні досі немає програми імпортозаміщення, що є негативним чинником у створенні та виробництві нових озброєнь та військової техніки (ОВТ), включно в рамках виконання ДОЗ.

Поделиться публикацией
-->