ТРИВАЄ ПЕРЕХІД ЗСУ НА УКРАЇНСЬКІ РАКЕТИ ТА БОЄПРИПАСИ – ГЕНШТАБ ЗСУ

Начальник озброєння Збройних сил України Микола Шевцов заявив, що ЗСУ поступово переходять на українські ракети та боєприпаси.

Про це повідомляється у Facebook прес-центру Генерального штабу України.

За даними Шевцова, для забезпечення потреби ЗСУ у відновлені озброєння та воєнної техніки, в період 2014-2018 років було збільшено виробничі можливості частин технічного забезпечення Збройних сил, а також оптимізовано їх структуру та чисельність.

«З метою забезпечення Збройних сил прийнято на озброєння та розпочато постачання до військ боєприпасів і ракет вітчизняного виробництва, таких як 7,62-мм снайперських патронів, 40-мм гранатометних пострілів для підствольних та автоматичних гранатометів, 60-мм мінометних пострілів, 152-мм боєприпасів до артилерійських систем, 300-мм реактивних керованих снарядів «Вільха», — поінформували у Генштабі.

Крім того, зазначається, що розпочате масове переозброєння військ вітчизняними протитанковими ракетними комплексами «Стугна-П» та «Корсар». З метою підтримання запасів ракет і боєприпасів у боєготовому стані відновлено роботу 8 цехів збирання та ремонту ракет й боєприпасів. Крім того, відремонтовано близько 37 тис. тон боєприпасів.

Поделиться публикацией