ТРИВАЮТЬ РОБОТИ З ЗАПУСКУ В СЕРІЙНЕ ВИРОБНИЦТВО П’ЯТИ ТРАНСПОРТНИХ ЛІТАКІВ АН-178

На ДП «Антонов» тривають роботи з запуску в серійне виробництво п’яти транспортних літаків Ан-178. Згідно з контрактом, підписаним компанією «Спецтехноекспорт» з Міністерством внутрішніх справ Республіки Перу, один з цих літаків буде поставлений в цю південноамериканську країну.

Про це 18 грудня ц.р. повідомив портал DT,UA.

Готовність комплектації деталей фюзеляжу літака для замовника з Перу становить від 60 до 70%, поінформували в прес-службі підприємства.

Для цього літака виготовлені і скомплектовані: консольна частина крила з механізацією — на 98%, центроплан, хвостове оперення — кіль, стабілізатор, керма висоти і напряму. Завершуються роботи з виготовлення вантажного люка. На поза стапельному складанні знаходяться пілони літака. Технологічна підготовка побудови фюзеляжу проведена більш ніж на 70%.

У ДП «Антонов» запевняють, що зазначені цифри свідчать про те, що планер літака буде побудований в 2020 році. Весь контракт повинен бути виконаний у 2021 році.

Раніше повідомлялося про те, що перший в світі льотний екземпляр літака Ан-148 піде з аукціону 26 грудня 2019 року. 17 грудня 2019 року літаку Ан-148 виповнилося 15 років з дня першого вильоту.

Поделиться публикацией