ТРАМП СКАСУВАВ САНКЦІЇ ПРОТИ ТУРЕЧЧИНИ

Президент США Дональд Трамп заявив 23 жовтня, що припинення вогню в північній частині Сирії стало постійним, в результаті чого він скасував санкції проти Туреччини, відкинувши критику у зв’язку з його рішенням вивести війська США і дозволити курдським союзникам піддатися нападкам, передав Reuters.

Трамп назвав перемир’я «великим проривом», про який домовилася команда на чолі з віце-президентом Майком Пенсом. Трамп сказав, що він доручив міністру фінансів Стівену Мнучину скасувати санкції, накладені на Туреччину у відповідь на її дії проти курдів, «якщо щось трапиться, що нас не влаштовує».

«В результаті наших переговорів з Туреччиною рятується незліченна кількість життів, і цей результат був досягнутий, не проливши жодної краплі американської крові: ніхто не постраждав, ніхто не був застрелений, ніхто не убитий», — сказав Трамп.

«Скільки американців має померти на Близькому Сході у розпал цих давніх міжконфесійних і племінних конфліктів?», — сказав він. «Я сповнений рішучості піти іншим шляхом, який приведе до перемоги Америки».

Як повідомлялося, Сполучені Штати засудили турецьку операцію на півночі Сирії, спрямовану головним чином проти загонів сирійських курдів – союзників США по боротьбі з терористами з «Ісламської держави». Вашингтон ввів санкції проти низки турецьких офіційних осіб і відомств. Опоненти президента Трампа, однак, ставлять йому в провину те, що він не вжив дієвих заходів, а також що він розпорядився вивести американські війська з півночі Сирії.

Президент США Дональд Трамп публічно закликав Ердогана відмовитися від операції проти сирійських курдів і погрожував Туреччині санкціями, віддавши при цьому наказ про виведення американських військовослужбовців з прикордонного регіону.

21 жовтня стало відомо, що американських військовослужбовців, виведених з Сирії, направлять в Ірак, де вони продовжать боротьбу проти терористичної організації «Ісламська держава».

Поделиться публикацией