ТРАМП ЗАВДАВ ОСТАННІЙ УДАР ПО КИТАЮ – ПОСТРАЖДАЛИ ДРОНИ

Дональд Трамп завдав останній удар по Китаю. Цього разу постраждали дрони

Також під приціл потрапили дрони, вироблені в Росії, Ірані та Північній Кореї.

Про це 19 січня ц.р. повідомив портал ixbt.com.

В останні години свого перебування на посаді президента США Дональд Трамп намагається зробити все можливе, щоб нашкодити китайським компаніям.

Згідно з повідомленням Reuters, недавно видане розпорядження, підписане президентом США, вимагає від агентств оцінити ризики безпеки від китайських безпілотних літальних апаратів в американських урядових установах і приділити першочергову увагу їх усунення.

Дональд Трамп дав вказівку всім агентствам в США описати ризики безпеки, створювані існуючим урядовим флотом безпілотних літальних апаратів, вироблених китайськими компаніями або іншими країнами, які вважаються іноземними противниками. Серед них виявилися Росія, Іран і Північна Корея.

Наказ Трампа також наказує агентствам намітити «потенційні кроки, які можуть бути зроблені для зниження цих ризиків, включаючи припинення всього федерального використання дронів і швидке вилучення їх з федеральної служби».

Кілька тижнів тому Міністерство торгівлі США внесло в чорний список DJI Technologies, провідну світову компанію з виробництва дронів. У минулому році Департамент внутрішніх справ припинив використання понад 800 дронів китайського виробництва, заявивши, що дозволить їх використання тільки в надзвичайних ситуаціях.

У травні 2019 року Міністерство внутрішньої безпеки попередило американські компанії про ризики, пов’язані з дрона китайського виробництва. Тоді йшлося про те, що офіційні особи США серйозно стурбовані тим, що американські дані потраплять в руки авторитарної держави.

 

Поделиться публикацией