ТРАМП ГОТОВИЙ СХВАЛИТИ ПОСТАВКИ ПРОТИТАНКОВОЇ ЗБРОЇ ДО УКРАЇНИ – ABC

Президент США Дональд Трамп планує найближчим часом повідомити про санкціонування продажу партії протитанкових ракетних комплексів (ПТРК) Javelin Україні, повідомляє ABC з посиланням на власні джерела в Державному департаменті.

За словами співрозмовника видання, якщо президент схвалить план, його буде винесено на розгляд Конгресу, у якого є 30 днів для прийняття рішення.

У випадку, якщо американський парламент підтримає план поставок, Державний департамент повинен буде забезпечити його виконання.

План передбачає постачання до України 35 пускових установок і 210 протитанкових ракет. До партії можуть бути включені також протитанкові ракетні комплекси Javelin. Загальна вартість оборонного пакета становить 47 мільйонів доларів.

21 грудня президент США Дональд Трамп санкціонував постачання до України партії снайперських гвинтівок M107A1, боєприпасів до них і супутнього обладнання на суму 41,5 млн доларів.

Конгрес США санкціонував такі продажі ще в 2014 році, прийнявши закон про підтримку свободи України, але адміністрація президента Барака Обами не наважувалася на цей крок.

Раніше Палата Представників Конгресу США підтримала проект оборонного бюджету США на 2018 рік, який передбачає виділення 350 мільйонів доларів військової допомоги, а також дозволяє надання летальних оборонних озброєнь Україні.

 

Поделиться публикацией