ТРАМП АНОНСУВАВ СТВОРЕННЯ В США «СУПЕР-ПУПЕР-РАКЕТИ»

Сполучені Штати розробляють «супер-пупер-ракету», яка буде розвивати в 17 разів більшу швидкість, ніж всі існуючі на даний момент аналоги. Про це президент США Дональд Трамп заявив 15 травня в Білому домі на церемонії представлення нового прапора Космічних сил США.

Згідно з інформаційним агентством Росії «ТАСС», Трамп зазначив: «Ми зараз створюємо неймовірну військову техніку небаченого раніше рівня. У нас немає вибору, нам доводиться це робити, враховуючи тих супротивників, які у нас є».

«Я називаю це супер-пупер-ракетою. І я чув нещодавно, що вона в 17 разів швидше тих, що є зараз, якщо брати для порівняння найшвидшу ракету, яка зараз є в наявності», — заявив президент США.

«Якщо ви чули, у Росії ракети, які в 5 разів швидше, Китай працює над ракетами, які швидше в 5 або 6 разів. У нас же — в 17 разів, і цей [проект] тільки що отримав зелене світло», — стверджував господар Білого дому. «Це найшвидша [ракета] в світі, майже в три рази [швидше російської або китайської]», — додав президент. Трамп не уточнив, про який саме ракетне озброєння йдеться.

Поделиться публикацией