ТЕРОБОРОНА ЗАБЕЗПЕЧЕНА СТРІЛЕЦЬКОЮ ЗБРОЄЮ НА 100%

Підрозділи Сил тероборони забезпечені стрілецькою зброєю і боєприпасами на 100%.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів командувач Сил територіальної оборони Збройних Сил України бригадний генерал Юрій Галушкін.

«Стрілецькою зброєю і боєприпасами ми укомплектовані на 100%. Наше завдання – в найкоротшій термін зробити так, щоби ми могли скористатися, у разі потреби, цією зброєю, боєприпасами якнайшвидше», – сказав командувач.

Водночас він зауважив, що наразі ця зброя не зберігається безпосередньо у військових частинах тероборони через не готовність пунктів постійної дислокації, з обладнанисми кімнатами для зберігання зброї.

«Звичайно, є певні складності, адже у нас немає у кожній області пункту постійної дислокації з ремонтом, з кімнатами для зберігання зброї, зі складами для зберігання матеріально-технічних засобів, з сигналізацією тощо. Але ще раз хочу зауважити, що створення дієвої системи управління, над якою ми зараз працюємо, наявність у кожного батальйону і бригади свого резерву територіальної оборони, сформованого з жителів цієї області чи району, наявність бронежилету, каски, зброї – дає можливість нам отримати підрозділ, готовий воювати. А те, що немає ремонту в приміщенні, це зараз не так важливо. Пізніше дійдемо до високого рівня матеріально-побутового забезпечення, але наше головне завдання сьогодні – бути готовими до спротиву і бути готовим у найкоротший час», – зазначив Юрій Галушкін.

Поделиться публикацией