«ТЕРИТОРІАЛЬНА ОБОРОНА ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ» ПРОВЕЛО НАВЧАННЯ З ОРІЄНТУВАННЯ НА МІСЦЕВОСТІ ТА ДИВЕРСІЙНО-РОЗВІДНИЦЬКОЇ ПІДГОТОВКИ

Громадське формування «Територіальна оборона Дніпропетровської області» спільно із представниками резервних та штурмових сотень «Правого сектору» провели навчання з орієнтування на місцевості та диверсійно-розвідницької підготовки. Під час вишколу три групи отримали координати контрольних точок та різними маршрутами вирушили на пошук тайників.

Про це 11 липня ц.р. повідомив портал Арміяinform.

− Місця були заздалегідь обрані у важкодоступних лісових районах і заміновані, – каже організатор заходу на позивний «Патріот». – Головна задача – вдосконалення злагодженості груп та навичок прихованого пересування.

Виконуючи комплексні завдання, підрозділи відпрацювали тактичні дії та три рази вступили в умовний вогневий контакт. Крайній – при зачистці будівлі, яку вміло відбили її оборонці.

Збори допомогли проаналізувати недоліки і недопрацьовані елементи під час підготовки, а також вкотре підтвердили необхідність використання навчального озброєння, нестача якого гальмує тренувальний процес загонів тероборони.

«Надійшла рознарядка через обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки вилучити навчальну зброю та перевести її на склади зберігання. За два місяці автомати повернули, але, як зазначають у районних ТЦК та СП, де вони перебували до цього, вимоги до зберігання настільки посилили, що в деяких районах умови виявилися невідповідними. Наприклад, якщо завозять навчальну зброю, повинні чергувати мінімум двоє людей з бойовою. Не всюди це можливо виконати. Тому ми нині фактично неозброєні»,– розповідає Андрій Гаренко.

Поделиться публикацией