ТАКТИЧНА ГРУПА КОРАБЛІВ ПРОВЕЛА НАВЧАННЯ З АРТИЛЕРІЙСЬКОЮ СТРІЛЬБОЮ В АЗОВСЬКОМУ МОРІ

Тактична група кораблів, що входить до складу Об’єднаних сил, провела навчання з артилерійською стрільбою в Азовському морі.

Про це 26 травня ц.р. повідомили на сторінці операції Об’єднаних сил у Фейсбук.

В пості йдеться про те, що катери входять до складу тактичної групи «Маріуполь» і виконують бойові завдання у складі Об’єднаних сил.

Їхня місія – оборона важливих об’єктів морської інфраструктури та прибережних районів України, протидія можливим висадкам морського десанту ворога, патрулювання у ближній морській зоні та супровід кораблів.

Малі броньовані артилерійські катери «Вишгород» та «Аккерман» відпрацювали етапи бойової підготовки.

Зокрема, екіпажі тренувались у маневруванні поодинці та групою кораблів, відпрацювали пошуково-рятувальну операцію, здійснили прикриття висадки з вертольоту на море десантно-штурмової групи, провели епізод морського бою з надводними кораблями ворога та знищили з гармат мішені, що імітують надводні цілі противника.

Для командира тактичної групи катерів капітана 2 рангу Максима Носенка принципово, аби екіпажі були готові реагувати на будь-які дії ворога.

– Для нас кожен вихід у море бойовий, адже треба бути готовим до непередбачених ситуацій. Російська Федерація має на меті взяти море під повний контроль і повністю зупинити тут українське судноплавство. Але ми продовжуємо боротьбу і всіма можливими засобами не даємо втілити загарбницькі плани, — зазначив командир тактичної групи катерів капітан 2 рангу Максим Носенко.

 

Поделиться публикацией