СЬОГОДНІ УКРАЇНА НАДАЄ ПРІОРИТЕТ РОЗВИТКУ СПРОМОЖНОСТЕЙ ППО – Ю. ПУНДА

У Польщі триває Варшавський безпековий форум, основною темою якого є ситуація в Балто-Чорноморському регіоні. Під час обговорення актуального для Польщі питання про закупівлі американських багатофункціональних винищувачів-бомбардувальників F-35, представнику українського оборонного відомства генеральному директору Директорату політики у сфері оборони МО України Юрію Пунді було поставлено запитання про ситуацію щодо оновлення авіаційного парку Повітряних Сил ЗС України.

Про це 6 жовтня ц.р. повідомив портал Арміяinform.

«З огляду на наші реалії, особливо обмеженості оборонного бюджету, сьогодні, це вибір між протиповітряною обороною та ударними можливостями авіації Повітряних Сил», — відповів Юрій Пунда.

Як зазначив генеральний директор Директорату політики у сфері оборони МО України, для більш ефективного використання бюджетних коштів наразі Україна надає пріоритет розвитку спроможностей протиповітряної оборони.

«Водночас у найближчому майбутньому увагу буде приділено і спроможностям авіації Повітряних Сил. Ми будемо думати над оновленням парку літаків, і це обговорення вже відбувається», — додав Юрій Пунда.

Так, за його словами, наразі пріоритет надається розвитку спроможностей протиповітряної оборони, однак у майбутньому, абсолютно очевидно, що буде вироблена стратегія розвитку Повітряних Сил, де міститимуться пропозиції щодо типів літаків, які закуповуватимуть за кордоном чи виготовлятимуть на території України.

Поделиться публикацией