США І НІМЕЧЧИНА МАЮТЬ НАМІР СПІЛЬНО ЗМІЦНЮВАТИ ОБОРОНУ

США та Німеччина вважають НАТО головним елементом забезпечення безпеки Європи та підкреслюють приверженість принципів спільної роботи. Про це йдеться у спільній декларації президента США Джо Байдена та канцлера Німеччини Ангели Меркель, підписаної у Вашингтона. Крім того, текст декларації поширений Белим домом.

Таку інформацію 16 липня ц.р. повідомив портал «Военно-политическое обозрение».

«Спустя більш три десятиліття після приєднання Німеччини ми продовжили, не працюючи над тим, щоб Європа стала єдиною, вільною та мирною. Якщо зовнішні сили будуть створені для створення цього бачення, ми об’єднаємось, щоб разом з нами створити оборону, підвищити стійкість і посилити солідарність. НАТО залишається краєугольним камнем цих посилів, і наша приверженість пятой статті [про колективну оборону] нерушима », — говориться в декларації.

 

У документах також підкреслюється, що дві країни «підтримують універсальні цінності, що знаходяться в основі Установи ООН, та єдині принципи приверженності просування права людини повсюду». «Ми повинні продемонструвати, що демократія приносить результати, як наші громадяни у нас вдома, так і по всьому світу», — сказано в декларації.

Поделиться публикацией