США УСПІШНО ВИПРОБУВАЛИ ДРОН НА СОНЯЧНИХ ПАНЕЛЯХ

Компанія Skydweller Aero успішно завершила серію випробувань безпілотного літального апарату Skydweller, оснащеного сонячними панелями. Про це йдеться на сайті компанії.

Серія польотів, два найтриваліші з яких тривали 16 і 22 години відповідно.

Випробування є кроком до демонстрації того, що апарат, оснащений сонячними панелями, може залишатися в повітрі протягом тижнів і навіть місяців використовуючи сонячну енергію. Випробувальна кампанія була ініційована в рамках спільної концепції демонстрації технологій (JCTD) Офісу заступника міністра оборони США з науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт (OUSD R&E). Випробування підтримував авіаційний підрозділ Центру повітряних бойових дій ВМС США (NAWCAD).

«Ця кампанія льотних випробувань є важливим досягненням і підтверджує наше бізнес-бачення, знаменуючи собою нову еру в автономній авіації. Skydweller Aero переосмислює можливості аерокосмічної галузі, і зібрані дані, які підтверджують придатність наших моделей до багатоденних польотів, є свідченням відданості та інноваційності нашої команди. Ми раді продовжувати розширювати межі можливостей безпілотних літальних апаратів на сонячних батареях і продовжуватимемо нашу місію, щоб подарувати світу вічний політ», – сказав Роберт Міллер, головний виконавчий директор і співзасновник Skydweller Aero.

Поделиться публикацией