США РОЗМІТИЛИ В ІЗРАЇЛІ СИСТЕМУ ПРО

Американські військові вперше перенесли Систему протиракетної оборони (ПРО) в Ізраїль в рамках місячних спільних навчань ППО між двома країнами.

Європейське командування США в даний час проводить в Ізраїлі розгортання системи оборони терміналу у високогірній зоні (THAAD), «яке є частиною зусиль США щодо реалізації своєї оперативної концепції і місії з надання допомоги повітряній обороні Ізраїлю», — повідомили в понеділок, 4 березня, Сили оборони Ізраїлю.

Наголошується, що розгортання ПРО не пов’язане з будь-якими подіями.

Європейське командування США заявило, що система THAAD була розгорнута «на початку березня як демонстрація незмінної прихильності США регіональної безпеки Ізраїлю».

«THAAD є найдосконалішою у світі інтегрованою системою протиповітряної і протиракетної оборони, і ці навчання щодо готовності до розгортання демонструють гнучкість американських військ, які можуть швидко і непередбачувано реагувати на будь-яку загрозу в будь-якому місці і в будь-який час», — йдеться в заяві.

Система THAAD, створена компаніями Lockheed Martin і Raytheon, призначена для перехоплення балістичних ракет малої і середньої дальності і працює з ізраїльськими радарами раннього попередження. Прем’єр-міністр Біньямін Нетаньяху заявив, що розгортання Вашингтоном THAAD є свідченням «прихильності Сполучених Штатів безпеці Ізраїлю» і допоможе впоратися з погрозами «зі всього Близького Сходу», передає The Hill.

Розгортання THAAD відбулося після тижневих навчань між двома країнами під назвою «Сокіл-ялівець», їхня мета — продемонструвати координацію у разі запуску балістичної ракети проти Ізраїлю.

Раніше повідомлялося, що на тлі взаємного призупинення участі США і Росії в Договорі про ліквідацію ракет середнього і малого радіусу дії (ДРСМД) Вашингтон нарощує витрати на протиракетну оборону країни.

Поделиться публикацией