США РОЗГЛЯДАЮТЬ АЛЬТЕРНАТИВНІ ВАРІАНТИ РАКЕТ ЗБІЛЬШЕНОЇ ДАЛЬНОСТІ ДЛЯ УКРАЇНИ ЗАМІСТЬ ATACMS — ГЕНЕРАЛ МІЛЛІ

США розглядають варіанти ракет великої дальності для України, ракети ATACMS постачатися не будуть, повідомив голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі. «З військового погляду, у нас відносно небагато ATACMS, і ми повинні переконатися, що у нас також є власні запаси боєприпасів. А дальність дії зброї — я думаю, що є деяке перебільшення того, що може зробити ATACMS, а що ні… просто зараз ми не надаємо ATACMS», — повідомив Міллі в інтерв’ю виданню Defense One.

За його словами, є інші системи, які можуть забезпечити ту саму далекобійність, що й ATACMS. «Тоді як GMLRS виробляє шість пострілів, а ATACMS — один. Тепер діапазон ATACMS більший, але є й інші системи, які можуть дати вам цей діапазон. Є, наприклад, БПЛА, які можуть це зробити, і у британців є кілька систем», — додав Міллі.

Перемога України цього року малоймовірна, повторив генерал Міллі своє бачення перспектив 2023 року 31 березня. «Я не кажу, що це неможливо зробити. Я просто кажу, що це дуже складне завдання», – каже високопоставлений генерал США.

Поделиться публикацией