США ПІДТВЕРДИЛИ ВИКОРИСТАННЯ РОСІЄЮ ГІПЕРЗВУКОВИХ РАКЕТ ПРОТИ УКРАЇНИ

Представники американської адміністрації підтвердили, що росія минулого тижня запустила по Україні гіперзвукові ракети, що стало першим відомим використанням такого виду наступального озброєння в бою.

Про це повідомив 19 березня CNN із посиланням на офіційних посадовців. «Сполучені Штати мали можливість відстежувати запуски в режимі реального часу», – зауважили представники адміністрації.

У Вашингтоні вважають, що запуски гіперзвукових ракет могли мати на меті, по-перше, випробування цієї зброї, а, по-друге, надіслати Заходу сигнал про те, що росія має такі можливості.

Як повідомлялося, міноборони росії 19 березня заявило, що напередодні, у п’ятницю, вони використали гіперзвукові ракети «Кінжал» по військовому складу боєприпасів в Івано-Франківській області, знищивши споруду в українському селі Делятин. У Пентагоні підтвердили застосування таких озброєнь минулого тижня, водночас інформація про вчорашній ракетний удар перевіряється.

Гіперзвукова зброя рухається зі швидкістю до понад п’яти Махів, тобто уп’ятеро скоріше за швидкість звуку. Її важко виявити та уразити системами протиракетної оборони.

Поделиться публикацией