США ПЛАНУЮТЬ ПОСТАЧАТИ УКРАЇНІ КАСЕТНІ БОЄПРИПАСИ ДЛЯ РЕАКТИВНОЇ АРТИЛЕРІЇ — THE WASHINGTON POST

За даними видання, команда чинного президента США вважає, що бойові дії в Україні можуть продовжитися у 2024 році. Тому адміністрація підготувала кілька нових варіантів підтримки для Києва.

Про це 28 серпня ц.р. повідомило видання «Букви.

Серед всіх пропозицій найбільшою підтримкою користується ідея надати для України касетні боєприпаси, які можна запускати з РСЗВ і завдати глибоких ударів.

Крім того, у Вашингтоні також планують обговорити створення “сил майбутнього”, які змогли б стримати РФ. До цієї концепції включають постачання винищувачів F-16, які надійдуть до України вже за “кілька місяців”.

Однак для більш ефективного її втілення, американські офіційні особи стараються напрацювати зі своїми союзниками кілька питань. Серед ключових – це навчання українських військових, а також постачання всієї необхідної номенклатури озброєння.

Як відзначає The Washington Post, до цього переліку передачі озброєння Київ і його союзники намагаються додати системи ATACMS. Однак у Пентагоні продовжують відмовляти, посилаючись на їх недостатню кількість.

Поделиться публикацией