США ПЕРЕДАЛИ ДО ООН ДОКАЗИ ТОГО, ЩО КНДР ПОСТАЧАЄ ПВК «ВАГНЕР» ЗБРОЄЮ

США передали до Комітету Радбезу ООН з питань санкцій проти Північної Кореї (КНДР) докази того, що Пхеньян постачає зброю російській приватній військовій компанії «Вагнер», яка воює на території України. Про це заявив на брифінгу у п’ятницю координатор Ради національної безпеки Білого дому з питань стратегічних комунікацій Джон Кірбі, повідомляє «Укрінформ».

Кірбі показав журналістам у Вашингтоні супутникові знімки, зроблені 18 листопада 2022 року. За його словами, на них видно, що «п’ять російських залізничних вагонів вирушили з Росії до Північної Кореї». Далі Північна Корея завантажила ці вагони, після чого потяг повернувся до РФ, зазначив Кірбі.

«Постачання зброї з Північної Кореї є прямим порушенням резолюції Ради Безпеки ООН, тому сьогодні ми поділилися інформацією про ці порушення з групою експертів Комітету Ради безпеки з питань санкцій проти КНДР. Ми продовжимо говорити про ці порушення у Раді Безпеки разом із нашими союзниками та партнерами», – заявив представник Білого дому, зазначивши, що постачання зброї з КНДР не змінили динаміки воєнних дій в Україні.

Кірбі додав, що Москва має намір і надалі отримувати озброєння від Пхеньяну.

Раніше постпред США в ООН Лінда Томас-Грінфілд закликала владу Ірану не постачати РФ балістичні ракети, а керівництво Північної Кореї – не надавати озброєння, яке використовує ПВК «Вагнер».

Мінфін США 20 січня оголосив про те, що приватна військова компанія Євгена Пригожина буде оголошена «транснаціональною злочинною організацією». Щодо неї та її союзників також запровадять додаткові санкції.

Поделиться публикацией