США ОФІЦІЙНО ВИЗНАЛИ ДІЇ РОСІЯН В УКРАЇНІ ВОЄННИМ ЗЛОЧИНОМ – БЛІНКЕН

Уряд Сполучених Штатів Америки на підставі аналізу зібраних фактів визнав дії російської федерації в Україні воєнним злочином.

Про це йдеться в офіційній заяві держсекретаря США Ентоні Блінкена, передає Укрінформ.

«Сьогодні я можу оголосити, що на підставі наявної у нас інформації уряд США вважає, що російські війська вчинили воєнні злочини в Україні», — заявив глава Держдепартаменту США.

Він підкреслив, що ця позиція ґрунтується на ретельному аналізі доступної інформації з офіційних і розвідувальних джерел.

Також Блінкен наголосив, що уряд США продовжить відстежувати всі повідомлення про воєнні злочини рф та ділитися зібраною інформацією із союзниками, партнерами та міжнародними установами й організаціями.

«Ми прагнемо добитися відповідальності, використовуючи всі доступні інструменти, включно з кримінальним переслідуванням», — підкреслив держсекретар США.

Як повідомлялося, з 24 лютого триває масштабне російське вторгнення до України. Агресор обстрілює та руйнує ключові об’єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Міжнародний кримінальний суд на початку березня за зверненням 39 країн оголосив про початок розслідування воєнних злочинів внаслідок вторгнення рф в Україну.

16 березня Міжнародний суд ООН зобов’язав рф негайно припинити вторгнення в Україну. Водночас росія заявила, що не виконуватиме рішення суду.

Поделиться публикацией