США НА ПОСТІЙНІЙ ОСНОВІ РОЗМІСТИЛИ В РУМУНІЇ ЕСКАДРИЛЬЮ РОЗВІДУВАЛЬНО-УДАРНИХ БЕЗПІЛОТНИКІВ

Згідно з повідомленням командування ВПС США в Європі і Африці, США на постійній основі розмістили на авіабазі Кимпія-Турзій в Румунії ескадрилью розвідувально-ударних безпілотників MQ-9 Reaper.

Про це 5 грудня ц.р. повідомив портал DT,UA, посилаючись на Інтерфакс-Україна.

«Військово-повітряні сили США розмістили безпілотники MQ-9 Reaper і близько 90 військовослужбовців на 71-й авіабазі в Кимпія-Турзій в Румунії для проведення розвідувальних і спостережних місій на підтримку операцій НАТО», — йдеться в повідомленні.

Генерал Джефф Харрігян, командувач ВПС США в Європі і Африці, прокоментував дане рішення: «Передове розміщення готових до дій MQ-9 в цьому ключовому стратегічному районі запевнить наших союзників і партнерів, а також дасть зрозуміти нашим противникам, що ми можемо швидко відреагувати на будь-яку загрозу, що  виникає».

У 2018 році американські дрони MQ-9 Reaper на постійній основі були розміщені на 12-й авіабазі ВПС Польщі Мирославець. У 2019 і 2020 року вони на короткий час перекидалися в Румунію.

Польська авіабаза Мирославець знаходиться в 270 км від Калінінградської області, румунська авіабаза Кимпія-Турзій — в 680 від Криму.

MQ-9 Reaper відносяться до класу безпілотних літальних апаратів середньої висотності і великої тривалості польоту. Вони широко застосовувалися американськими військовими для нанесення точкових ударів по цілям терористичних угруповань в Афганістані, Іраку і Сирії.

 

 

 

 

Поделиться публикацией