США НАДАЛИ ПЕРЕЛІК КРАЇН, ЯКІ ДОПОМАГАЮТЬ БІЛОРУСІ ТА РОСІЇ ОБІЙТИ САНКЦІЇ

Міністерство фінансів США опублікувало список країн, з яких товари, які потрапили під західні санкції, можуть потрапити в Росію і Білорусь, і закликало посилити контроль над ними.

До числа «перевалочних пунктів» для відправки підсанкційного експорту в Росію і Білорусь входять Грузія, Бразилія, Китай, Індія, Ізраїль, Казахстан, Киргизстан, Вірменія, Мексика, Нікарагуа, Сербія, Сінгапур, Південна Африка, Тайвань, Таджикистан, Туреччина, Об’єднані Арабські Емірати та Узбекистан.

Два підрозділи Міністерства фінансів США — Мережа боротьби з фінансовими злочинами (FinCEN) та Бюро промисловості та безпеки — закликали фінансові установи «бути пильними проти спроб фізичних або юридичних осіб ухилитися від експортного контролю», запровадженого вторгненням Росії в Україну.

При цьому підкреслюється, що товари, що підлягають контролю, можуть легально вивозитися в ці країни в якості сировини, але їх подальше ввезення в Росію або Білорусь «за рахунок додаткових перевалочних пунктів» в деяких випадках заборонено.

У категорію товарів, що викликають особливе занепокоєння, Казначейство США включило обладнання, яке можна використовувати у військових цілях: запасні частини до літаків, гідроакустичні системи, антени, випробувальне обладнання, системи GPS, вакуумні насоси, нафтопромислове обладнання та ін.

Поделиться публикацией