США НАДАДУТЬ УКРАЇНІ СИСТЕМИ БОРОТЬБИ З ДРОНАМИ VAMPIRE — ПЕНТАГОН

США мають намір передати Україні вісім систем протиповітряної оборони NASAMS, а також установки для боротьби з безпілотниками VAMPIRE.

Про це повідомили у Пентагоні.

Високопоставлений співробітник Міноборони США сказав на брифінгу, що йдеться «про вісім ЗРК NASAMS з відповідними боєприпасами», і уточнив, що «два з них будуть в Україні в найближчому майбутньому, а ще шість передадуть дещо пізніше».

Він додав, що до складу військової допомоги увійдуть також засоби ППО, орієнтовані на протидію безпілотникам, зокрема VAMPIRE, та інші радіолокаційні системи, оскільки для України «загроза БПЛА зараз є дуже серйозною».

Vehicle-Agnostic Modular Palletized ISR Rocket Equipment (VAMPIRE), розроблений компанією L3Harris — це портативний комплект, який можна встановити на більшість транспортних засобів із вантажним кузовом (оптимально на пікап) для запуску передової системи високоточної зброї (APKWS) або інших боєприпасів з лазерним наведенням. VAMPIRE є кінетичною системою, яка використовує невелику 70 мм ракету для знищення БПЛА. Цей набір пускової установки на 4 ракети та цілевказівника L3Harris типу APKWS забезпечує швидке рішення для озброєння нетактичних транспортних засобів. Дальність дії ракет становить 1,1 – 5 км.

 

Водночас, 1 листопада стало відомо, що Росія планує придбати в Ірану балістичні ракети та розмістити їх на північному кордоні України.

Про це повідомив речник командування Повітряних Сил Юрій Ігнат під час брифінгу в Media Center Ukraine — Ukrinform, зазначивши, що «дальність у 300 км однієї ракети, іншої — 700 км».

«Збивати їх теоретично можна, але фактично це дуже важко зробити тими засобами, які у нас є на озброєнні. У нас є засоби протиповітряної оборони, а не протиракетної», — повідомив він.

Поделиться публикацией