США МОЖУТЬ ПЕРЕДАТИ УКРАЇНІ ТАНКИ В МАЙБУТНЬОМУ – ПІСЛЯ РОЗВ’ЯЗАННЯ ПИТАНЬ НАВЧАННЯ, ОБСЛУГОВУВАННЯ І ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ – CNN

Танки «абсолютно готові» для надання Україні, проте треба розв’язати проблеми з навчанням, обслуговуванням і забезпеченням.

США можуть передати Україні танки в майбутньому, але є проблема з їх обслуговуванням і навчанням військових роботі на них. Про це в коментарі CNN на умовах анонімності заявив високопоставлений американський чиновник.

За його словами, танки «абсолютно готові» для надання Україні в майбутньому, але це не варіант для негайної боротьби через проблеми з навчанням, обслуговуванням і забезпеченням.

«Ми розглядаємо всі українські збройні сили та розглядаємо на майбутнє, які можливості їм знадобляться, і як США та наші союзники зможуть підтримати Україну в розбудові цих можливостей», – сказав чиновник CNN.

«Представник оборонного відомства США заявив, що “танки на столі” для українських сил, але Україні потрібно буде продемонструвати здатність підтримувати більш сучасні варіанти, щоб отримати їх. Західні країни вже надали Україні танки радянських часів», – написав Джек Детч.

Нагадаємо, від початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України США надали Україні військової допомоги на $15,1 млрд. Проте наразі не розглядають надання далекобійних ракет ATACMS для РСЗВ HIMARS.

Поделиться публикацией