США МАЮТЬ НАМІР ЗАКІНЧИТИ РОЗРОБКУ ВЛАСНОЇ ГІПЕРЗВУКОВОЇ РАКЕТИ

США мають намір закінчити розробку власної гіперзвукової ракети великої дальності Dark Eagle ( «Темний орел») до 2023 року. Як зазначив журнал The National Interest, Вашингтону доводиться діяти рішучіше, оскільки США відстають у цій військовій технології від Росії і Китаю.
Про це 20 серпня ц.р. повідомив портал «Новости ВПК».
«Ми треті в цій гонці. Нам потрібно наздоганяти », — заявляв раніше куратор американської програми по розробці гіперзвукового зброї Роберт Страйдер. Прогрес російських і китайських конструкторів викликає серйозну заклопотаність у Пентагоні, пише журнал.
Американці розраховують, що нові ракети надійдуть на озброєння в 2023 році, в 2022 році повинні пройти перші випробувальні запуски. «Темний орел» буде здатний вражати цілі на дальності до 2 775 км, пише портал Breaking Defense. Паралельно йдуть роботи над версією ракети для ВМС США, яку можна буде розміщувати на підводних човнах і надводних кораблях, додає журнал Popular Mechanics.
«Темні орли» будуть застосовуватися в батареях з чотирма установками, кожна з яких буде оснащена двома ракетами. Швидкість польоту снаряда буде перевищувати 5 М. Пентагон висуває підвищені вимоги до мобільності установок. The National Interest зазначає, що системи можна буде транспортувати на борту транспортних літаків C-17 Globemaster III.
Поєднання гіперзвукової швидкості ракети і мобільності установок може стати серйозною загрозою для оборони потенційних супротивників. Подібні системи буде важко виявити і знищити, пояснює журналіст The National Interest.
З огляду на дальність польоту ракети, збройні сили США отримають можливість нанести з територій Філіппін або Японії удар по всій акваторії Південно-Китайського моря і вглиб КНР, повідомляє Popular Mechanics. У світлі конкуренції з Росією в цій сфері військових технологій батареї «Темних орлів» можуть бути розміщені і в Європі, передбачає портал Breaking Defense.

Поделиться публикацией