США ВНЕСЛИ РОСІЮ ДО СПИСКУ КРАЇН З ЗАБОРОНОЮ НА ЕКСПОРТ І ІМПОРТ ЗБРОЇ

Сполучені Штати вносять Росію в список країн, з якими повністю заборонений експорт і імпорт зброї і оборонних послуг. Про це йдеться в заяві Держдепу США опублікованому на його сайті.

Таку інформацію 18 березня ц.р. повідомив портал «Военно-политическое обозрение».

«Політика США полягає у відмові у видачі ліцензій або інших дозволів на експорт оборонних виробів і оборонних послуг, призначених для Росії», — йдеться в опублікованому на сайті Держдепартаменту документі. Рішення вступить в силу з 18 березня.

Винятками стали операції в рамках співпраці держав в області космосу і в термін до 1 вересня — в області комерційних космічних запусків.

Раніше в середу стало відомо, що Мінторг США розширить експортні санкції щодо Росії через ситуацію з блогером Олексієм Навальним. Заходи вжиті і в зв’язку отруєнням колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії були в місті Солсбері 4 березня 2018 року.

Раніше в цей день президент США Джо Байден заявив, що Москва повинна відповісти за втручання в американські вибори. Більш того, американський лідер зазначив, що президент Росії Володимир Путін «заплатить свою ціну».

За його словами, раніше провів «довга розмова» з Путіним, зазначивши, що «досить добре» його знає. При цьому, за словами Байдена, він попереджав російського лідера про можливу відповідь.

 

Поделиться публикацией