США ВИДІЛЯТЬ УКРАЇНІ 7,4 МЛРД ДОЛ. ДО ВЕРЕСНЯ 2023 РОКУ

США мають намір виділити додатково 7,4 млрд доларів Україні до вересня 2023 року. Про це повідомила спікер США в ООН Лінда Томас-Грінфілд, йдеться на сайті місії США в ООН.

«Сполучені Штати після вторгнення (Росії – ред.) надали майже 2 млрд доларів гуманітарної допомоги тим, хто її потребує в Україні та регіоні. І ми передали уряду України майже 15,5 млрд доларів прямої бюджетної підтримки через механізми Світового банку. Ми плануємо надати додаткові 7,4 млрд доларів до вересня», — заявила представник США в ООН.

Вона закликала й інші країни зробити так само – допомогати фінансово Україні та підтримувати її, поки Росія не виведе свої війська з території України.

Томас-Грінфілд нагадала, що 15 лютого ООН оголосила про необхідність залучити 3,9 млрд доларів для агентств та неурядових організацій для забезпечення гуманітарної допомоги людей в Україні, а також 1,7 млрд доларів для підтримки країн, які приймають мільйони українських біженців.

Також вона підкреслила, що країни члени-Совбезу ООН мають звернути увагу на ракетні і безпілотні атаки Росії, що продовжуються, на цивільне населення і критично важливу інфраструктуру. «Ці атаки не дозволяють гуманітарній допомозі доставлятися в райони, тимчасово окуповані Росією», – наголосила Томас-Грінфілд.

Поделиться публикацией