США ВВЕЛИ САНКЦІЇ ПРОТИ КИТАЙСЬКОЇ КОМПАНІЇ SKYRIZON, ЯКА НАМАГАЄТЬСЯ ПРИДБАТИ «МОТОР СІЧ»

Сполучені Штати Америки ввели санкції проти китайської компанії Skyrizon, яка намагається придбати «Мотор Січ» разом з українським бізнесменом Олександром Ярославським.

Про  це 15 січня ц.р. повідомив «Лівий берег», посилаючись на сайт Міністерства торгівлі США.

«Китайська державна компанія Skyrizon і її спроби придбати і освоїти іноземні військові технології становлять значну загрозу національній безпеці і зовнішньополітичним інтересам США», — пояснив введення санкцій міністр торгівлі США Уілбур Росс.

За його словами, своїми діями США попереджають про тісний зв’язок Skyrizon з китайською армією.

Рішення американського уряду передбачає включення Skyrizon до новоствореного список MEU (Military End-User) і означає впевненість США в тому, що компанія діє в інтересах збройних сил Китаю.

Нагадаємо, що власник «Мотор Січі» В’ячеслав Богуслаєв в 2016 році продав завод інвесторам з Китаю, але угода досі не завершена через втручання держави.

У липні 2017 року СБУ порушила кримінальну виробництво про диверсію, а з квітня 2018 з клопотанням слідчого СБУ з метою збереження речових доказів акції «Мотор Січ» знаходяться під арештом.

Партнер китайців Олександр Ярославський в кінці 2020 року попередив, що вони налаштовані йти в міжнародний арбітраж, щоб домогтися від держави Україна відшкодування збитків в розмірі 3,5 млрд доларів.

Поделиться публикацией