США ВВАЖАЮТЬ УДАР ІРАНУ ПО ІЗРАЇЛЮ НЕМИНУЧИМ

Іран обов’язково завдасть удар по Ізраїлю у відповідь на обстріл свого консульства у Сирії. Про це пише Bloomberg із посиланням на власні джерела, поінформовані із даними розвідки.

“США та союзники переконані, що масштабний удар із боку Ірану або його прибічників із використанням дронів або ракет по військових та урядових цілях Ізраїлю — неминучий”, — йдеться у матеріалі.

Зазначається, що Іран, вірогідно, вже протягом найближчих днів використає високоточні ракети для удару по ізраїльських цілях. “Грунтуючись на даних американської та ізраїльської розвідок, йдеться про те, коли це станеться, а не про те, чи станеться”, — зауважує Bloomberg.

Очікується, що уражені будуть ізраїльські урядові та військові об’єкти, але не цивільні. “Посадовці США допомагають Ізраїлю у плануванні й діляться оцінками розвідки”, — зазначає агентство.

У Ізраїлі вже пригрозили прямим ударом у відповідь, якщо Тегеран здійснить напад з власної території

Як відомо, іранські офіційні особи виступили з погрозами на адресу Ізраїлю після авіаудару 1 квітня по консульству Ірану в Сирії, унаслідок якого були ліквідовані військові воєначальники та посадовці. Зокрема тоді був ліквідований генерал іранських сил Аль-Кудс в Сирії Мухаммада Резу Захеді.

Поделиться публикацией