СУД ОБРАВ ЗАПОБІЖНИЙ ЗАХІД ОДНОМУ ІЗ ПІДОЗРЮВАНИХ У СПРАВІ ПРО ПОСТАЧАННЯ ДО ЗСУ НЕЯКІСНОЇ ТЕХНІКИ

Печерський суд обрав запобіжний захід одному із підозрюваних у справі про постачання до Збройних Сил неякісної техніки.

Про це 6 липня ц.р. повідомив «Лівий берег», посилаючись на пресслужбу Держбюро розслідувань.

Зазначається, що суд призначив одному з колишніх директорів Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки МОУ запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці з альтернативою внесення застави у сумі близько 475 млн гривень. Таким чином суд задовольнив клопотання слідчих у повному обсязі.

Стосовно решти підозрюваних судові засідання перенесені на інші дати.

У п’ятницю, 2 липня, слідчі ДБР оголосили про підозру колишньому заступнику Міністра оборони, голові правління ПрАТ “Кузня на Рибальському” та ще двом колишнім начальникам Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки МО.

Усіх посадовців слідчі ДБР підозрюють у змові та організації поставок до армійських підрозділів впродовж 2016-2018 років військової техніки низької якості. Йдеться про бойові катери та автомобілі невідкладної медичної допомоги. Зазначена техніка, стверджують у ДБР, не відповідала встановленим вимогам та не могла використовуватися у ЗСУ. За версією слідства така схема завдала державі збитків на суму понад 475 млн гривень.

Раніше у квітні слідчі Державне бюро розслідувань провели обшуки на підприємствах ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському» та підрозділах ПАТ «АК «Богдан Моторс».

Йдеться про закупівлі, які здійснювалися в 2015-19 роках — понад 300 медичних автомобілів «Богдан 2251», більше 800 авто підвищеної прохідності «Богдан 63172» (МАЗ), проведенні ремонтних робіт на фрегаті «Гетьман Сагайдачний», закупівлю катерів «Гюрза-М», «Кентавр».

 

Поделиться публикацией