СТРОКОВУ ВІЙСЬКОВУ СЛУЖБУ ЗАПЛАНОВАНО ЗАМІНИТИ НА 3-4 МІСЯЦІ ІНТЕНСИВНОЇ ПІДГОТОВКИ – О. РЕЗНІКОВ

До 2024 року строкову військову службу заплановано замінити на 3-4 місяці інтенсивної підготовки.

Про 2 лютого повідомив Міністр оборони України Олексій Резніков.

Повідмляється, що це закладено в Указ Президента України Володимира Зеленського № 36/2022 «Про першочергові заходи щодо зміцнення обороноздатності держави, підвищення привабливості військової служби в Збройних Силах України та поступового переходу до засад професійної армії» затвердженого учора 1 лютого 2022 року.

Одним з елементів реформування є перехід на систему інтенсивної військової підготовки та відмова від призову на строкову службу з 1 січня 2024 року.

«Президент доручив, і ми підготували бачення моделі, на першому етапі якої призов зберігається, проте в якості альтернативи вводиться короткострокова (3-4 місяці) інтенсивна військова підготовка. Пройшовши таку підготовку, молоді люди не потраплятимуть під призов», — відзначив Олексій Резніков.

Вже з 1 січня 2024 року Міністерство оборони планує повністю замінити призов на короткотривалу інтенсивну підготовку.

Поступово збільшуватиметься кількість залучених осіб, а їхні навички підтримуватимуться шляхом періодичних тренувань та зборів.

Для реалізації такої моделі формування мобілізаційного резерву необхідні законодавчі зміни, які готує Кабінет Міністрів України.

«Для реалізації зазначених кроків Уряд найближчим часом запропонує пакет необхідних законопроектів і підзаконних актів. Ми сподіваємося на єдність українського парламенту у цих питаннях» —  сказав Міністр оборони.

Поделиться публикацией