СТОЛТЕНБЕРГ ЗНОВУ ЗВИНУВАТИВ РОСІЮ В ПОРУШЕННІ ДОГОВОРУ ПРО ЛІКВІДАЦІЮ РАКЕТ СЕРЕДНЬОЇ І МЕНШОЇ ДАЛЬНОСТІ

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг знову звинуватив Росію в порушенні Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (РСМД) і заявив про ракетну загрозу з боку РФ.

Про це 11 лютого ц.р. повідомив портал DT,UA, посилаючись на його заяву напередодні засідання міністрів оборони  НАТО, що відбудеться у Брюсселі 12-13 лютого,

«Якщо Росія не дотримується існуючих угод, таких як ДРСМД, то це не забезпечує захист (НАТО. — Ред.) за допомогою договору, тому що договір, якого дотримується тільки одна сторона, не гарантує безпеку всіх сторін», — заявив Столтенберг

 

Тим самим він пояснив процес того, що НАТО продовжить удосконалювати свої можливості ППО, проводити навчання і збільшувати інвестиції у сучасний військовий потенціал.

 

«Але ми не хочемо дзеркально відображати те, що робить Росія. Ми не маємо наміру розміщувати ракети наземного базування в Європі, але ми мусимо зробити все, щоб забезпечити ефективну оборону і стримування без ДРСМД і за наявності російських ракет», — сказав глава НАТО.

Поделиться публикацией