СТВОРЕННЯ АВТОМАТИЗОВАНОЇ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ Є ПРІОРИТЕТОМ ДЛЯ МІНОБОРОНИ — РЕЗНІКОВ

Автоматизована система управління (АСУ) – один з пріоритетів, тому що просто наявність АСУ за тих самих сил, засобів ураження, які є, дає більшу ефективність на 40% мінімум.

Про це сказав міністр оборони Олексій Резніков в інтерв’ю виданню LB.UA.

«Це вже доведено. Тобто, умовно кажучи, воюючи радянськими гарматами, радянськими набоями і маючи АСУ, можна ефективніше захищати свою країну. Є декілька розробок так званого тактичного рівня, стратегічного рівня, вони вже плюс-мінус на виході але, знову ж таки, повертаємось до відсутності комунікації – люди, які ці напрацювання робили, до вчора між собою не стикувалися ні технічно, ні програмно через конкуренцію. На сьогодні вже є серйозні позитивні зрушення. Моя амбіція – цього року ми маємо завершити базові речі, і Збройні сили отримають АСУ».

«Звісно, воно ще буде доопрацьовуватись, модернізовуватись. І ми попередили розробників, що вони повинні будуть відзвітувати за всі кошти, які їм раніше виділялися, інакше ми просто купимо в котроїсь з натовських країн вже готову систему. Але я, звісно, зацікавлений у тому, щоб це був національний виробник», — зазначив міністр.

Вадночас, Резніков відмовився відповідати на питання про можливість збільшння Міноборони замовлення на ПТРК «Стугни» і ПТРК «Корсар». Та натякнув, що під час нещодавного у відрядження у Швецію ретельно вивчав можливість закупівлі для ЗСУ шведських винищувачів.

Поделиться публикацией