СТАНОМ НА СЬОГОДНІ КОНТРАКТ ЩОДО ПОСТАВКИ ЛІТАКА АН-178 ДЛЯ ПЕРУ Є ЧИННИМ – «СПЕЦТЕХНОЕКСПОРТ»

У зв’язку з інформаційною активністю навколо контракту, укладеного з Міністерством внутрішніх справ Перу на постачання українського літака АН-178 на потребу Національної поліції Перу, ДП ДГЗП «Спецтехноекспорт» звертається з наступною заявою. Починаючи з 9 грудня поточного року у перуанських ЗМІ розпочалась чергова інформаційна атака, направлена на дискредитацію зазначеного контракту. Як наслідок, дану інформацію розповсюдили українські та російські ЗМІ. Заявляємо, що поширена інформація не є об’єктивною.

Про це 21 грудня ц.р. повідомили на офіційному сайті  ДП ДГЗП «Спецтехноекспорт».

Крім того, повідомляється, станом на сьогодні контракт є чинним, але через відсутність фінансування з боку замовника  Міністерства внутрішніх справ Республіки Перу – виконується із затримкою. При цьому вирішення проблеми фінансування не залежить від української сторони. Вказана проблема пов’язана з неприйняттям банківської гарантії державними та приватними банками Перу, у тому числі гарантії, наданої першокласним європейським банком, який входить до переліку банків першої категорії, затвердженого Центральним резервним банком Перу. Саме ця причина є ускладнюючою обставиною, яка суттєво змінює рівновагу договірних зобов’язань.

В повідомленні йдеться, що водночас українська сторона докладає максимальних зусиль для вирішення цього питання. Наразі «Спецтехноекспорт» як добросовісний виконавець контракту продовжує переговори з урегулювання ускладнюючих обставин, які виникли поза контролем сторін контракту.

Поделиться публикацией