СТАЛО ВІДОМО, ЩО УКРАЇНСЬКІ ПРИКОРДОННИКИ ОТРИМАЮТЬ В РАМКАХ АМЕРИКАНСЬКОЇ ДОПОМОГИ

Сучасні засоби відеофіксації та безпілотні комплекси, засоби захисту, посилення транспортом та засобами зв’язку, – передбачає програма американської допомоги ДПСУ у 2022 році.

Про це 28 грудня ц.р. повідомив портал Ukrainian military pages, посилаючись на пресслужбу прикордонного відомства.

«Держприкордонслужба України спільно з відділом з правоохоронних питань Посольства США в Україні провели важливу роботу для посилення спроможностей прикордонного відомства. Ми щиро вдячні партнерам. Результатом нашої співпраці став новий Проєкт міжнародної технічної допомоги. Зважаючи на старі та нові виклики, він направлений на безпеку північного та східного кордонів України», – зазначив голова служби Сергій Дейнеко.

Проєкт, що сприятиме забезпеченню першочергових потреб прикордонних підрозділів, розпочнеться вже в січні і буде реалізований протягом року. Обсяг фінансування – 20 млн дол.

«Сучасні засоби відеофіксації та безпілотні комплекси, індивідуальний захист прикордонників, а також забезпечення їх розташування в польових умовах, посилення транспортом та засобами зв’язку – це ті потреби, які ми узгодили з нашими стратегічними партнерами», – наголосив Сергій Дейнеко.

Реципієнтами Проєкту виступають всі прикордонні загони на кордоні з Росією та Білоруссю.

«Це не єдиний новий приклад підтримки Держприкордонслужби Сполученими Штатами. В рамках співробітництва з Державним департаментом США за Програмою питань експортного контролю та безпеки кордонів (EXBS) днями також зареєстровано ще один проєкт. За ним партнери допоможуть нам в розвитку інфраструктури кордону. Зокрема, це буде допомога в облаштуванні кордону та розбудові систем дистанційного спостереження. Обсяг фінансування погоджено у розмірі 4,5 мільйона доларів США», – відмітив керівник ДПСУ.

Поделиться публикацией