СТАЛО ВІДОМО ПРО РЕЗУЛЬТАТИ «РАМШТАЙН-16»

Результати Рамштайн-16:

США: пакет у 200 млн. доларів; пакет включив зброю для протиповітряної оборони, зокрема ракети AIM-9 Sidewinder, артилерійські боєприпаси для високомобільних артилерійських ракетних систем HIMARS, протитанкові ракети TOW та 155-мм і 105-мм снаряди, повідомив американський чиновник, який говорив на умовах анонімності. Крім того, до переліку увійшли боєприпаси для стрілецької зброї, підривні боєприпаси для подолання російських мінних перешкод, засоби боротьби з безпілотниками, а також засоби радіоелектронної боротьби.

Німеччина: Уряд країни оголосив про новий пакет військової допомоги на €1 млрд. Пакет військової допомоги включив додаткові засоби протиповітряної оборони, а саме системи PATRIOT, IRIS-T і Gepard. А також танки, а також боєприпаси. Комплекс ПРО PATRIOT надійде зі складів Бундесверу, на додаток до станції управління вогнем і радіолокаційної станції, допомога включатиме вісім пускових установок і, ймовірно, понад 60 ракет.

Велика Британія: пакет у 115 млн євро; пакет військової допомоги включив засоби для розмінування, обслуговування техніки та зміцнення оборони для захисту ключових об’єктів української інфраструктури.

Данія: заява про передачу F-16 в першій половині 2024 року

Фінляндія: пакет ВТ-допомоги на 95 млн євро

Канада: пакет ВТ-допомоги у 25 млн доларів на теплу уніформу та підготовку до зимової кампанії

Бельгія: домовленість про підготовку пілотів та персоналу на F-16,   бельгійські компанії Sabena Engineering і Patria Bec нададуть технічну підтримку для F-16. Самі літаки Бельгія надаватиме Україні в 2025 році

Норвегія: 18,5 млн доларів на розмінування

Іспанія: додаткові системи ППО, теплий одяг та генератори, а також 1,5 млн євро на гуманітарне розмінування.

Болгарія: допомагатиме з мовними курсами для пілотів F-16

Литва: два зенітно-ракетні комплекси NASAMS, артилерійські боєприпаси, електрогенератори, армійські похідні ліжка та тепла форма

Поделиться публикацией