СПЕЦЕКСПОРТЕР МАЄ БУТИ — ГЕНЕРАЛЬНИЙ ДИРЕКТОР ДИРЕКТОРАТУ З ПИТАНЬ НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ ТА ОБОРОНИ В ОФІСІ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ

Я вважаю, що  спецекспортер має бути, але один спецекспортер також погано, тому що не має конкуренції.

Про це в інтерв’ю інформаційному агентству «Оборонно-промисловий кур’єр» повідомив генеральний директор Директорату з питань національної безпеки та оборони в Офісі Президента України Іван Апаршин.

Зокрема, він переконаний, що все ж таки повинно бути два спецекспортера.

«На мій погляд ця структура повинна бути поза межами ДК «Укроборонпром», а коли вона туди потрапила, на мою думку, рішення було прийнято не досить правильно», — додав співбесідник.

І. Апаршин переконаний, що питання корпоратизації, з метою покращення управління, має бути проведене. А до системи приватизації потрібно підійти трохи пізніше, коли ми визначимося з нашими потребами.

«Корпоратизація – однозначно. Близько 20% підприємств, які там є практично не працюють і щодо них потрібно приймати рішення», -наголосив він.

«Очевидно, що коли рішенням уряду створювався концерн «Укроборонпром» туди забиралося усе, але з іншою метою. Тоді була ідея надлишкове майно, землі і т.д. , які в структурі цих оборонних підприємств через Фонд державного майна розпродавати, а вилучені кошти, після продажу спрямовувати на виробництво зброї. Тому, я знаю, що вже компанія виграла аудит. Якщо є можливості розвитку, то цим підприємствам нададуть державну підримку, увагу, а щодо підприємств, які на сьогоднішній день не спроможні розвивати, я думаю, треба приймати нестандартні рішення», — підсумував І. Апаршин.

Поделиться публикацией