СЛІД З’ЯСУВАТИ, ХТО ВИВІВ «МОТОР СІЧ» ЗІ СПИСКУ СТРАТЕГІЧНИХ – ЗЕЛЕНСЬКИЙ

Президент Володимир Зеленський заявив, що перед тим як говорити про продаж оборонної компанії Мотор Січ, слід з’ясувати, хто вивів підприємство зі списку стратегічних і хто в Україні хотів його «розпиляти».

Про це він заявив під час прес-марафону 10 жовтня ц.р..

«Наскільки я пам’ятаю, я тоді ще не був президентом, РНБО вивело Мотор Січ зі стратегічних підприємств української держави. Тобто хтось вивів. Потім хтось почав купувати акції з-за кордону. Ці люди пов’язані. Потім купили частину акцій в Україні. Хто це дозволив і як це було — може там все чисто, а може і ні», — розповів президент.

Глава держави зазначив, що зараз цю справу вивчають і Антимонопольний комітет, і генеральний директор Укроборонпрому Айварас Абромавичус, і правоохоронні органи.

«Тут не пріоритет, яка з країн може бути партнером України в Мотор Січі. Наш пріоритет — щоб у нас залишилося підприємство. Вивчити, хто його хотів (я зараз не про китайців, вони платили гроші), хто хотів розпиляти це стратегічне підприємство України» , — заявив Зеленський.

Він зазначив, що спочатку потрібно «вивчити це питання, і потім вирішувати з китайськими партнерами… Там теж кошти кредитні у людей, які придбали акції і вони ці кредитні кошти брали в китайському державному банку».

«Ми повинні зберегти підприємство, не дивлячись на те, скільки у нас з вами акцій, зберегти Мотор Січ для Запоріжжя, де є реальна загроза залишити понад 20 тисяч осіб без робочих місць», — сказав Зеленський.

Президент вказав, що «паралельно є історія, що на території іншої країни будувався такий же схожий завод».

«І ходили, знову-таки, чутки, що наш персонал з документами, частину людей, можуть перевезти до іншої країни», — додав він.

Президент зазначив, що разом із Мотор Січчю могли перейти документи «іншого нашого конструкторського бюро», і підкреслив, що в цій справі є ще й питання нацбезпеки.

Поделиться публикацией