СЛОВАЧЧИНА МОЖЕ ДОПОМОГТИ УКРАЇНІ З ПОСТАЧАННЯМ 155-ММ ТА 152-ММ БОЄПРИПАСІВ

Словаччина веде переговори з Україною щодо спільного виробництва боєприпасів.Так країна може допомогти Україні з постачанням 155-мм та 152-мм боєприпасів. Словацька Республіка є однією із країн, яка підтримує Україну боєприпасами калібру 152 мм.

Про це 2 квітня ц.р. повідомив Мілітарний, посилаючись на заяву міністр оборони Ярослав Надь, який раніше провів переговори зі своїм українським партнером щодо відомства Олексієм Резніковим.

«Найближчими днями та тижнями ми уточнимо подробиці», – заявив Надь, додавши, що це може принести значні інвестиції до Словаччини.

Словаччина також планує розширити програму підготовки українських військовослужбовців та допомогти з модернізацією артилерійського озброєння, яке знаходиться в користуванні Збройних Сил України.

Резніков подякував словацькому уряду та народу за передану військову допомогу ЗСУ, в тому числі за літаки МиГ-29, які з іншими засобами захищатимуть українське небо.

Словаччина продала Україні сім гаубиць типу Zuzana 2.

При цьому Ярослав Най розповів, що поки знищена одна гаубиця з восьми поставлених одиниць.

Предметом обговорення також став запланований контрнаступ України, який, за його словами, також реальний, оскільки в Україну надходить багато боєприпасів, важкої техніки та навчених солдатів.

«Також і про погоду. Це просто має поєднуватися. Але я вважаю, що найближчі кілька місяців стануть вирішальним чинником для подальшого розвитку війни в Україні», – сказав Най, додавши, що влітку очікує на оптимістичніші новини.

 

Поделиться публикацией